Laagerdunud kitsejuust

ANDRI-PEEDO TALUS KÄSITÖÖNA VALMINUD LAAGERDUNUD KITSEJUUST ON TÕELINE MAIUSPALA JUUSTUSÕPRADELE

Meie juustud on valmistatud ainult puhtast kitsepiimast, millele on lisatud soola, laapi ja juuretist. Hea juustu maitse määrab suures osas piima kvaliteet. Meie talus saavad kitsed söödaks ainult heina, millele on Maaülikooli teadlased andnud hinnanguks väga hea. Tänu meie heinakuivatustehnoloogiale, saame me anda oma kitsedele aastaringselt parimat heina.

Laagerdunud kitsejuustu on meil kahte sorti:
– Caporale (vähemalt 3 kuud laagerdunud);
– Tenente (vähemalt 6 kuud laagerdunud).

Mida kauem on juust laagerdunud, seda intensiivsem on maitse. Seega Tenente on külluslikuma ja tugevama maitsega, samas Caporale on veidi tagasihoidlikuma ja mahedama maitsega.

Andri-Peedo talu kitsejuustul on kergelt magus ja pähkline maitse. Ta on mõnusalt maheda maitsega juust, mis sobib niisama näksimiseks, aga ka toitude valmistamiseks. Kuumutamisel muutub juustu maitse intensiivsemaks.

Kitsejuust on väga tervislik laialdase juustuvaliku seas – sellel on vähem rasva ja kolesterooli, aga rohkelt kaltsiumi. Kuigi kitsejuustus on vähem kaloreid kui lehmapiimast juustus, on see endiselt rikas ja kreemjas.

Meie kitsejuustud on laagerdunud naturaalsel viisil puitriiulitel. See annab maitsetele võimaluse areneda ja täiustuda aegamisi vaikuses. Ja seda on tunda maitsest!

NB! Laagerdunud kitsejuust on parim toatemperatuuril tarbides!