Kitsejuust

ANDRI-PEEDO TALUS KÄSITÖÖNA VALMINUD LAAGERDUNUD KITSEJUUST ON TÕELINE MAIUSPALA JUUSTUSÕPRADELE

Andri-Peedo talus valmib kitsejuust keskmiselt 4 kuuga. Meie juustud on valmistatud ainult puhtast kitsepiimast, millele on lisatud soola, laapi ja juuretist. Hea juustu maitse määrab suures osas piima kvaliteet. Meie talus saavad kitsed söödaks ainult heina, millele on Maaülikooli teadlased andnud hinnanguks väga hea. Tänu meie heinakuivatustehnoloogiale, saame me anda oma kitsedele aastaringselt parimat heina.

Andri-Peedo talu kitsejuustul on kergelt magus ja pähkline maitse. Ta on mõnusalt maheda maitsega juust, mis sobib niisama näksimiseks, aga ka toitude valmistamiseks. Kuumutamisel muutub juustu maitse intensiivsemaks. Kitsejuust on väga tervislik laialdase juustuvaliku seas, sellel on vähem rasva ja kollesterooli, aga rohkelt kaltsiumi. Kuigi kitsejuustus on vähem kaloreid kui lehmapiimast juustus, on see endiselt rikas ja kreemjas.

Kitsejuust
Andri-Peedo talus valminud laagerdunud kitsejuust