Laagerdunud kitsejuust

Andri-Peedo talus käsitööna valminud itaaliapärane laagerdunud kitsejuust on tõeline maiuspala kõikidele juustusõpradele.

Hea juustu maitse määrab suures osas piima kvaliteet. Meie talus saavad kitsed söödaks ainult heina, millele on Eesti Maaülikooli teadlased andnud hinnanguks väga hea ning tänu meie heinakuivatustehnoloogiale saame anda oma loomadele parimat heina aastaringselt. Meie juustud on valmistatud ainult puhtast heinapiimast, millele on lisatud vaid soola, laapi ja juuretist.

Laagerdunud kitsejuustu on meil valikus kahte sorti:

– Caporale (vähemalt 2 kuud laagerdunud)
– Tenente (vähemalt 6 kuud laagerdunud)

Mida kauem on juust laagerdub, seda intensiivsemaks muutub maitse. Seetõttu on Tenente külluslikuma ja tugevama maitsega ning Caporale veidi tagasihoidlikuma ja mahedama maitsega.

Andri-Peedo talu kitsejuust on kergelt magus ja pähkline, kuid samas mõnusalt maheda maitsega juust. See sobib hästi niisama näksimiseks, aga ka erinevate toitude valmistamiseks või garneeringuks. Kuumutamisel muutub juustu maitse intensiivsemaks. Kõige paremini tuleb kitsejuustu maitse esile toatemperatuuril tarbides.

Meie kitsejuustud on laagerduvad naturaalsel viisil puitriiulitel, kus neid korrapäraselt puhastatakse ja keeratakse. See annab maitsetele võimaluse areneda ja aegamisi täiustuda ning seda on maitsest tunda!

Laagerdunud kitsejuust on laktoosivaba ning sobib see ka neile, kes värskemaid piimatooteid tarbida ei saa.