Valgehallitusjuust

Meie juustud on valminud Itaalia juustumeistri juhendamisel ning ka juuretis, mida kasutame, on pärit Itaaliast. Seega on meie juustudel tugev seos tõelise juustuparadiisi Itaaliaga!

Camembert-tüüpi valgehallitusjuust kitsepiimast on Eestis ainulaadne toode, mis võitis juustusõprade südamed kiiresti! Tegemist on veidi jõulisema, kuid siiski mahedamaitselise hallitusjuustuga, mille südamik on kergelt kreemjas ning maitse õrnalt pähkline ja värske.

Meie hallitusjuuste valmitatakse spetsiaalses kapis ca 10-14 päeva, olenevalt partii suurusest, kus neid korrapäraselt ümber keeratakse. Selle aja jooksul kasvab juustulitri pinnale sobiva paksusega valgehallituskultuurikiht, mis juustumassi koos hoiab, sisu pehmeks muudab ning tootele iseloomuliku maitse annab.

Valgehallitusjuust sobib suurepäraselt värskete puuviljade, näiteks pirnide, viinamarjade või viigimarjadega ning erinevate juustumoosidega nautimiseks. Samuti on soolased küpsised ja baguette-tüüpi saiad kahtlemata kindel valik.

Valgehallitusjuustu on ideaalne pakkuda peolauale, kuid sobib hästi ka salaja üksi maiustamiseks. Meie valgehallitusjuust sobib väga hästi ka grillimiseks, paneerimiseks, küpsetamiseks, salatisse või soolastesse putrudesse lisamiseks! 

Juustu parimad maitseomadused tulevad välja toasoojal temperatuuril serveerides. Seetõttu võiks maitseelamuse saamiseks võtta juust mõni tund enne tarbimist külmkapist välja soojenema.